28 maj 2009

Tifo AIK-Hammarby

Ok. AIK hade oändligt mycket bättre tifo på djurgårdenderbyt. Men idag knäckte AIKs tifo åtminstone Bajens helt intetsägande tifo. Heja heja AIK!

Derbydags! Avspark AIK-Bajen om 45!

Dags för derby. Årets andra, första var mot DIF för ett par veckor sedan. AIK spelade borta o då gäller inte säsongskortet. Pga ekonomin sågs matchen då på TV hemma hos bror. AIK hade det snyggaste tifot jag sett. Hoppas mycket att det blir ett idag med. Det må vara att det Inte är derbypremiär idag, men för mig är det det. I need it! Kom igen Gnaget! Kom igen Gnaget! Kom igen Gnaget!

26 maj 2009

Trustfund; Rebooted


Näe. Förra månaden gick det inte lika bra med sparandet. Tog ett steg tillbaka. Huga. Nya tag nu! Spara spara!

I work hard. GOD DAMN HARD!

Jodå. Jag fortsätter försöka. Klarade mig förra veckan ändå tills helgen. Då fick jag röka. Men det var inge gott då så jag blev lite besviken :-(. Men. Det betyder att jag fortsätter. Men vilket meningslöst liv det känns som utan cig. Fy fan. O jag börjar smått känna av flimmerhårens återkomst oxå. Vidrigt. Nåt som växer i halsen. Eller så är det allergi. Inte vet jag.....

24 maj 2009

En hård helg...

Nån vet att det varit en kul fest när det syns ordentligt på kroppen :-D

19 maj 2009

Here we go...

Dags för ett nytt första steg i kampen för min överlevnad. Hu. Jag vill kedjeröka redan nu :-S

17 maj 2009

7 maj 2009

Lathet Vs Kontraktsbrott

AAAAAARGH! Nån som har juridiska kunskaper eller erfarenheter?

Vi sa upp får förra replokal och flyttade ut 31 aug förra året. Roger var då bortrest och Rickard hittade inte sina nycklar så vi lämnade dom vi hade och kom överrens med ansvarig att vi skulle höras om tid för överlämning av de andra nycklarna.

Senare i september (kan tom ha varit oktober eller senare) hörde jag av mig till dom för jag hade för mig att vi hade en deposition att få tillbaka. "Jaa då det har ni, 3 750 spänn, ni kan komma och lämna nycklarna så får ni depositionen tillbaka i samma veva."

Ok, sen gick tiden. De hörde inte av sig. Hillaz var lata. Men så messade jag i går och frågade vad de hade för kontorstider så vi kunde komma överrens om en tid. Fick detta mail i dag:


Hej Annica

Vi blev lite förvånade att du hör av dig nu...nästan 9 månader efter du flyttat ut.
När vi inte fick respons av dig under september/oktober så lät vi helt enkelt en låssmed byta
lås och nycklar till lokalen och behöver således inte era tillbaka.
Vi tog för säkerhets skull bort er ur larmsystemet under oktober för att skydda våra övriga hyresgäster.

Som vi skrev i mail till dig, Fredagen den 8 Aug 2008:
Iom att ni flyttar ut sista augusti sa makulerar vi den da nar ni lamnar nycklarna.
Jag ar i USA nu sa hor av dig den 1 september sa avslutar vi da.

Kostnaden för låssmeden och monteringen av en ny cylinder och nya nycklar anser vi vara lika med er innestående sista hyra (deposition).

Dessutom så är det ett faktum att ni har haft tillträde till lokalen under hela september och en tid i oktober då ni ej lämnat tillbaka nycklarna som ni blev uppmanade och har skyldighet till att göra enligt kontraktet.

I normala fall hade ni ej blivit avslutade från hyresaviseringen förrän ni återlämnat nycklarna,
men nu var Kenneth i USA och beräknades vara hemma den sista augusti.
Så för att förhindra problem för er och dämpa er oro angående en aviserad betalning så avslutades ni innan med uppmaningen att höra av er och återlämna nycklarna den 1a september.

Vi avser inte att fakturera er för att ni haft nycklarna under periden 1/9-08 - dags datum
MEN ser det som en självklarhet att ni återlämnar åtminstonde fastighetsnycklarna som tillhör vår hyresvärd.
Återlämas inte dom så ser vi det som en nödvändighet att meddela fastighetsvärden om detta.

med vänliga hälsningar



Jag blev helt galen. Men höll mig kall och sammanbiten och svarade:
Hej

Detta är nyheter för oss måste jag säga. Vi har aldrig blivit tillsagda att det finns ett sista datum för återlämning av nycklarna. Bandmedlemmar var bortresta när vi återlämnade första batchen nycklar så vi kom överrens om att det var ok att återlämna dem vid ett senare tillfälle. Jag pratade med er nån gång senare på hösten just för att fråga om det fanns deposition och fick då veta att det handlade om 3 750 kr. Detta var i september eller oktober. Inte heller då sa han att det var tidsbegränsat. Lät han kanske bli att säga det för att hävda kontraktsbrott och därmed slippa återbetala depositionen?

Då vi hade något av en "sabbat" med bandet förra året sågs vi inte så ofta och tiden har hel klart gått sen vi sade upp lokalen. Men hade det inte varit rimligt och rent av sunt förnuft för er att meddela oss att om vi inte lämnar tillbaka nycklarna innan ett visst datum så skulle vi gå miste om depositionen? Ni har våra nummer, våra mailadresser. Hade tatt er max 1 minut att förmedla detta.

Ledsen om ovanstående har en otrevlig ton men jag kokar lite nu. Tacksam för en kopia av vårt kontrakt så vi åtminstonne kan få läsa det finstilta nu i efterhand. Sen får vi väl bara inse att vi inte har någon laglig rätt och sköta vårt raseri på egen hand.

Mvh Annica


Fick detta sen:


Du skulle hört av dig 1 september och lämna nycklarna. Det var det sista jag skrev i mailet till dig PÅ min semester från USA, vi har gjort allt rätt, nått ansvar måste man som hyresgäst också ha och det står i kontraktet vad som gäller. Ett original kontrakt fick du när ni skrev kontrakt med oss, titta i det om du inte har tappat eller kastat det.

I och med att vi bytt lås, så har vi ingen nytta av lokalnycklarna. Nycklarna in till fastigheten kan ni lämna till Hyresvärd Yadayadayada AB, ring dom



Jag har hittat kontraktet och bilagor etc och kan inte se att det står något om nycklar nånstans. 3750 spänn kanske inte e mycket, men det är det för oss och det skulle betalt vår demo nu.

Suck. Och: Kostar det nästan fyra tusen att byta ut ett vanligt lås? Jag har satt grabbarna på att utreda denna kostnad nu. Själv ska jag rota i gamla samtalsspecar och mobilloggar för att hitta exakt när jag hade kontakt med dem senast, då när de lungt och glatt sa att vi kunde komma o hämta depositionen.

Tidens Melodi:
Pantera - Fucking Hostile
To see
To bleed
Cannot be taught
In turn
You're making us
Fucking...
Fucking...
Fucking...
Fucking Hostile!

Grönis!

De e skoj att äta saker som färgar tungan. Minns när jag var helt hooked på godispulver, då hade jag mer ofta än inte blå tunga. Roligt!

6 maj 2009

Driftigt att dubbelposta

Gör en snabb räddning och säger i stället att Hillaz repade i dag. Vi rockar fett!

Skumt...


Åkte på smågodisjakt med rickard. Jag nobbade OK, som låg närmast från replokalen så vi fick köra omväg upp vid globen. Nit på Shell o Preem så vi knatade över till OK. Där fanns det.:-D Mmm. Skumgodis!

1 maj 2009