26 februari 2008

Adjöss o tack för fisken


Idag blev jag avtackad på jobbet. Blommor o tal o presentkort på ticnet. Många kramar. Det var trevligt.

Känns konstigt dock. 10 år. I spent all my twenties there. Växt upp liksom. Aldrig bytt jobb på riktigt. På måndag börjar det nya jobbet. Ska blir skitkul och jag ser verkligen fram emot det! Men det är ju oxå lite läskigt. Nya kollegor, ny företagskultur, ny jargong, ny chef, nya arbetsuppgifter, ny miljö.. Och jag vet egentligen ingenting om det än.

Tänk om de inte gillar mig? Tänk om jag har fel kläder? Hittills har jag kunnat vara mer eller mindre helt och hållet mig själv på jobbet. Hela och rena kläder men i min stil, lite rock, avslappnat, sneakers och kort-kort och benvärmare och nån tröja... Men det är det slut på nu. Jag har redan köpt typ 8 par skor med olika klackar och nu ska det köpas svarta byxor, kavajer, skjortor och klassiska kontorskjolar... Hoppas jag duger! Ska bli lite roligt faktiskt =)

Tack o lov så har jag Karro & Lisa som kan lite om "office-chic" som får följa med och hjälpa mig och peka ut vad jag ska ha på mig. Det är kärlek!

Så... Vi får väl se om det kan bli en working girl av den här lilla tösen! Nedräkningen har börjat!

Tidens Melodi - Queen - I Want to Break Free

I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
You're so self-satisfied I don't need you
I've got to break free
God knows
God knows I want to break free

18 februari 2008

Realism


Ny grej, Terminator: Sarah Connor Chronicles. Bra skit. Tror jag, har bara sett ett avsnitt, fortsätter det så där så är det en vinstlott. Summer Glau är med oxå. Hurra!

Det var dags att lägga på en serie till ju. Har ju bara en säsong kvar av The O.C. Och det har ju vart strejk så en massa serier har vart on hold. Men nu är strejken över! Hurra! På många sätt. Jag gråter när jag läser detta:

"We gained a lot, and it lays the groundwork for three years from now," when the WGA's next pact will be negotiated, Fury said. "No one's walking around saying we got everything we wanted, but we showed them that our union is strong, and maybe they'll think twice the next time about trying to scare us" with unfavorable deal terms, he added.

Upp till Kamp!

13 februari 2008

It doesn't get any lonelier than this

Kan man dö av uttråkning? Jag vet inte... kanske... För en stund sen hade jag inte så tråkigt. Tror jag var på rätt bra humör oxå. Men så råkade jag lyssna på Lyle Lovetts Flyin' Shoes och så strulade Brain Genius/My Hangman-spelet på min mobil så att jag inte kunde spela när jag var ute och rökte och nu ser jag mig omkring efter närmaste snara :(

I bland undrar jag om jag är Mano. Light åtminstonne. Kan vända så jävla snabbt liksom.

Jaha.. Jag har packat i alla fall. Det är ju nåt. Åker till Malmö i morron för att hälsa på Carmen. Flyger ner så det går ju fort. Sen blir det tåg hem på söndag. Tror det blir TV-spel, TV, sunkhak och en eller två öl eller så. Ska bli mys.

Helgen som gick var jag nere i Götet. Åkte ner för att min barndomsvän Catrine gifte sig. Det var en undebar helg helt klart. Träffa gamla kompisar som jga inte träffar så ofta. Och de andra kompisarna där i självaste Göteborg som jag inte heller träffar tillräckligt.

Träffar jag nån tillräckligt? Jag vet inte... Karro har jobbat massor och det har varit så mycket på gång överallt hittills i år så det känns som om vi aldrig träffas ens. Kanske är det dags att bli vuxen snart oxå o skaffa sig en sån där pojkvänTM. Orka... Har funderat lite på det där med nätdejting. Men det känns lite.. jag vet inte... Skumt. Jag är dessutom övertygad om att där bara kryllar av borgare som oljar in sina muskler och tävlar i fitness och klättrar i berg hela semestrarna och vill skicka bilder på sitt kön till en för att skryta.

Jag är inte jätteintresserad av dom.. Jag tror heller inte att det är nån av dem som är intresserad av en trött 30+:are som mest av allt vill sitta hemma o följa varenda TV-serie som finns varvat med att gå på sunkhak och hänga hemma hos vänner.
Om jag skaffar en sån där... profil på en sån sida så tror jag jag ska vara brutalt ärlig o lägga ut den här som min profilbild:

Så att de vet vad de har att vänta sig.

Ja... Man kan ju undra varför man fortfarande är singel efter 5 år.... Jag är ju värsta kapet för faan! Vaddå! Bara för att det ser ut som ett bombnedslag i min lägenhet och jag inte gör nåt åt det utan bara sparkar mig fram till datorn varje dag för att sitta o uggla och bli fet, ska jag behöva leva ensam resten av mitt liv bara därför? Ska inte jag få hämta barn på dagis, VAB:a, ha bolibompasex, säga nej till myntat bolibompasex för att jag har ont i huvudet... Näe jag vet inte... jag går på parmiddagar med min allra bästa vän Karro i stället för med en kille som e kär i mig. Det är la inte så dumt med bästa kompisar. Inte dumt alls. Dessutom bryr hon sig inte om jag inte orkar städa, eller duscha.. eller borsta tänderna varje dag. Skulle man råka träffa nån så skulle man ju behöva kamma till sig.. Jisses...

Näe.. jag fortsätter ett tag till med att leka med mina vänner, träffa mitt fantastiska fadderbarn och sitta här i min smuts och vänta på nästa House, Chuck, Pushing Daisies, One Tree Hill, My Name is Earl, Greys Anatomy, CSI, Heroes, Lost........

Tidens Melodi: Steve Earle - Lonlier Than This
It doesn't get any lonelier than this
And there's no place I can go
Just the dusty corners that the shadows know
Maybe this is as good as it's gonna get
And I'll always be this way
I'll just wander this world callin' out your name
It doesn't get any lonelier than this

12 februari 2008

Klara, färdiga...


Jag har nu börjat på min garderob för nya kläder o skor till mitt nya jobb. Fyra par skor blev det i dag. Rea: 400 spänn för allihopa! Fantastiskt! Jag är redo att gå!

11 februari 2008